Sayfalar

Estetiğin kaynağı Kayrak Taşı


Kayrak uygulamalarını geniş mekanlarda mümkün olduğu kadar çerçeve içinde uyguluyoruz. Çevresini yine genellikle bazalt plaka taşları ile kombine ediyoruz. Bu kombinasyon mekanlarınıza daha estetik bir görüntü katmaktadır.

Bunun yanında uygulamalarda dekorasyon tuğlasının kullanılması da mekanlar için ayrı bir hava ve güzellik katmaktadır.1997 den beri işlettiğimiz ocağımız yaklaşık 85 hektarlık bir alanı kapsamaktadır. Çıkan taşları üç grupta inceleyebiliriz.

Kalınlığı 1-3 cm arasında olanları duvar, şömüne ve barbekü kaplamalarında, bu taşın 1 tonu ile 18 ile 22 m2 arası yüzey kaplanabilmektedir.

Kalınlığı 3-5 cm arasında olan kayrak taşlarını yer döşemelerinde, bu taşın 1 tonu ile 9-10 m2 yüzey kaplanabilmektedir.

Kalınlığı 5-8 cm arasında olan kayrak taşlarını ise bahçe içi ve parklarda direk harçsız çim üstü uygulamalar için sınıflandırabiliriz. Bu taşın 1 tonu ile 5-6 m2 yüzey kaplanabilmektedir.

Ocağımızdan çıkan kayrak taşı her iklim şartı için uygun olup, mevcut renkleri sarı yeşil ve grinin mat açık ve koyu tonlarıdır.

kaynak: http://www.kayrak.gen.tr/

0 yorum:

Yorum Gönder

 

[tutup]